nieuwe projecten

Op dit moment ben ik druk bezig met het organiseren van een volgend project. De expositie heet Lexicon/Leksikon, gaat over accenten en streekgebonden taal, en opent op 30 november 2013 in een leegstaand winkelpand in het overdekte winkelcentrum op het Zaailand, in Leeuwarden. Wees allemaal welkom! Op de opening speelt de band Sexton Creeps.
Ik ben curator van kunstinitiatief VHDG uit Leeuwarden, en als zodanig curator van het project. Kunstenaars die meedoen: Imogen Stidworthy – Jascha Blume – Koos Dalstra – Anri Sala – Lawrence Abu Hamdan – Bouke Groen. Onderdeel van het project is ook een lezing door Onno Crasborn, over accenten in gebarentaal. En een rondleiding door de expositie voor dove mensen en slechthorenden, onder leiding van kunstenaar Jascha Blume. Beide vinden plaats op 8 december 2013. Op de expositielocatie.
Daarnaast komt Bettina Beinhoff op 21 december een lezing geven (op de expositielocatie), en organiseren we op de laatste dag van het project, namelijk 11 januari 2014, een dag met lezingen over het onderwerp, met medewerking van het Meertens Instituut, het Genootschap Onze Taal en de Fryske Akademie. Sprekers op dat symposium/medewerkers aan het symposium zijn Mathilde Jansen, Lotte Thissen, Anne Dykstra, Marc van Oostendorp en Wouter van Wingerden. De presentatie is in handen van Rutger Middendorp.

De publicatie die bij dit project verschijnt bevat onder andere teksten van Mathilde Jansen, Leonie Cornips, Bettina Beinhoff, Marc van Oostendorp, Onno Crasborn en Machteld Leij. De publicatie verschijnt rond 18 december 2013. En is gratis verkrijgbaar op de expositielocatie. Waarom verschijnt de publicatie later? Omdat we zo ook nog beeld van de expositie kunnen meenemen in de publicatie.

VHDG_FB_Banner_Eng

Daarnaast ben ik voor het CBK Drenthe een project aan het samenstellen, dat in april 2014 moet beginnen. Meer nieuws over dat project volgt spoedig.

Comments are closed.

Print Friendly, PDF & Email